TERMÉKFEJLESZTÉSEK

A MINŐSÉG ÉS MENEDZSMENT NONPROFIT KFT.

INNOVÁCIÓS LABORATÓRIUMÁBAN ÉS PILOT ÜZEMÉBEN

Az egyre élesedő versenyhelyzetben a növekvő bevétel és profit elérése érdekében fontos, hogy a vállalatok az adott piaci helyzetet figyelembe véve növekedési célokat űzzenek ki maguk elé, s azokat minél nagyobb valószínűséggel el is érjék. Jelentős növekedési lehetőség rejlik az innovációban. Az élvonalhoz tartozó cégek az innovációval, annak követésével és gyors alkalmazásával segítik növekedésüket.

Az innováció lehetősége az Önök vállalkozása előtt is nyitva áll. Hogy élni tudjanak az innovációban rejlő lehetőségekkel, ezért ajánljuk a vállalkozások számára - meghatározott típusú - termékekre vonatkozóan:

és ehhez kapcsolódóan

A Minőség és Menedzsment Nonprofit Kft. Innovációs Laboratóriuma lényegében egy alkotóműhely, mely lényegében a Nyírség Konzervipari Rt., majd a Limpex Rt. alkotóműhelyében felhalmozott több mint 2 évtizedes innovációs tudást és tapasztalatot viszi tovább.Ez annak köszönhető, hogy az innovációs labor menedzsmentje, munkatársai, és a köré szerveződött fejlesztési szakértői hálózat a fentebb említett, hajdani nagyvállalatok fejlesztő munkatársaiból állt össze.
Az innovációs laboratórium küldetése: a szűkebb haza, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, és az Észak-Alföldi Régió – élelmiszertermelő, és hozzájuk közvetlenül kapcsolódó – vállalkozásainak szolgálata élelmiszerfejlesztések és élelmiszeripari technológiafejlesztések által.

Eddigi sikeres termék- és gyártástechnológia-fejlesztéseink:

Amennyiben Ön is úgy ítéli meg, hogy élelmiszerfeldolgozó vagy az élelmiszerlánchoz kapcsolódó vállalkozásának új termék- vagy technológiafejlesztésre, ill. a meglévőek felülvizsgálatára és megújítására van szüksége, és mindezt tapasztalt szakértőkkel, rövid határidővel, a feltétlen sikerrel szeretné elvégeztetni, elérhetőségeink bármelyikén keressen bennünket. Esetleg közvetlenül – ajánlatkérő kitöltésével és beküldésével – fordulhat hozzánk, melyet honlapunkon, az „Ajánlatkérés, Jelentkezés” menüpontban talál meg.

AKTUÁLIS TERMÉK-, TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK

A magyar élelmiszertermelő kis- és középvállalkozások többsége ma nincs felkészülve az innovációs ötletek létrehozására, és ez alapján az innovációs folyamat végigvitelére, mely alapján számára új piacok nyílnának meg, nőne piaci részesedése, versenyképessége. A helyzet javítására kht-nk pályázatot is nyert ez év márciusában.

Az EAOP-1.1.2-2008-0023 sz. Klasztermenedzsment szervezetek létrehozása, megerősítése c. pályázati felhívásra készített „ Az Észak-alföldi Regionális Élelmiszerlánc-Innovációs Klaszter menedzsment szervezetének létrehozása, megerősítése címmel.

A projekt rövid ismertetése:
Projektünk közvetlen célja az újonnan megalakult élelmiszerlánc-innovációs klaszter menedzsment szervezetének fejlesztése annak érdekében, hogy az képes legyen a tagságot összefogni, együttműködésre ösztönözni, számára magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtani, velük együtt közös innovációs és egyéb projekteket generálni, azok megvalósítását előkészíteni, s mindezek által az érintett vállalkozások versenyképességét növelni. Az első sikerek megtapasztalása után növelni a közös aktivitást a közös cél elérése érdekében.
A projekt 1 éve alatt a klaszter eléri azt, hogy alkalmassá válik a fejlődő klaszter pályázaton való sikeres szereplésre.
A projekt távlati célja az, hogy a régió élelmiszergazdaságát fejlessze, hazai és exportpiaci versenyképességét növelje, követendő példát állítson az élelmiszerlánc többi vállalkozása elé az együttműködést, az összefogást, a közös fejlesztéseket illetően. Ennek nyomán új tagokkal bővüljön a klaszter.

A projekt fő tevékenységei:
a klaszter tagszervezetei menedzsmentjének képzése, benchmarking klub működtetése, információs adatbázis létrehozása és információs szolgáltatás, innovációs projektek generálása és megvalósulásuk előkészítése, tanácsadás a különféle támogatott területeken, az innovációs laboratórium fejlesztése a 17025 sz. szabvány szerinti akkreditáltatással.

Tájékozódás a projektek előrehaladásáról
a honlap FÖOLDAL alján található, az „ÉAOP-1.1.2-2008-0023 Klasztermenedzsment szervezet fejlesztése, innováció ill.
a másik futó pályázatunkról az ÉAOP-5.1.3-2008-0001 Infrastruktúrafejlesztés, élelmiszerfeldolgozó vállalkozó képzés c. menükben lehetséges. Jelentkezés a klaszterbe: az „Ajánlatkérés, jelentkezés” menüpontban található Jelentkezés klaszterbe c. lap kitöltésével és e-mailben, vagy kinyomtatás után az Elérhetőségek között található fax számra vagy postacímre történő visszaküldéssel lehet. A klaszterbe való jelentkezés folyamatos.